Velg en side

Spar miljøet ved å produsere strøm selv

Lyst til å bidra til en grønnere verden og gjøre strømbruk litt morsommere? Da kan produksjon av egen strøm være løsningen for deg.
De siste årene har flere oppdaget muligheten for å produsere sin egen strøm, som oftest ved hjelp av solcelleanlegg. I det følgende gir vi noen tips til deg som går med en drøm om å utnytte solenergi til produksjon og salg av strøm.
Slik går du frem
• Kontakt en elektroinstallatør for å være sikker på at huset eller hytta er egnet for solenergiproduksjon.
• Spør kommunen din om du må søke for å installere solcelleanlegg.
• Husk at du også bør kommunisere godt med nettselskapet ditt før du installerer, slik at anlegget oppfyller alle krav hvis du skulle ønske å selge overskuddsstrøm.
• Du kan kjøpe solcelleanlegg via flere strømleverandører, eller av uavhengige selgere. De kan ofte gi deg tilbud på såkalte nøkkelferdige solcelleanlegg, som vil si en pakke med alt du trenger til installasjonen, slik at du slipper å holde oversikt og kjøpe alle delene selv. Installasjonen må utføres av en elektriker.

DALANE ENERGI 917368007 Elganeveien 1, 4373 Egersund https://dalane-energi.no/dalane-energi/privatkunder/strom/ kundeservice@dalane-energi.no 51 46 25 00 Norge